موسسه پژوهشگران علوم نوین لنجان

۱۰ مطلب در آبان ۱۳۹۳ ثبت شده است

محققان «موسسه تحقیقاتی فنی VTT» فنلاند شیوه جدیدی برای تولید انرژی الکتریکی ارائه داده‌اند.

یه گزارش ایسنا روش جدید را می‌توان برای برداشت انرژی از ارتعاشات مکانیکی به کار برد.

برداشت‌کنندگان انرژی به طور مثال در حسگرهای خودنیروده بی‌سیم و کاشت‌های پزشکی موردنیاز هستند که در آینده فرصت‌های جدیدی در حوزه‌های کاربردی مانند ابزار الکترونیکی پوشیدنی ارائه خواهند داد.

۰ نظر ۲۳ آبان ۹۳ ، ۱۳:۵۷
روابط عمومی موسسه

سال گذشته گوگل، کمپانی بوستون داینامیکس را خرید. امسال این کمپانی روبات انسان‌نمای ۱.۹ متری ساخته و ویدئویی منتشر کرده که این روبات قادر است تعادل خود را روی یک پا در حال انجام حرکاتی برگرفته از فیلم سینمایی The Karate Kid‌ حفظ کند.

۰ نظر ۲۱ آبان ۹۳ ، ۱۳:۲۳
روابط عمومی موسسه

سازمان فضایی اروپا (اسا) اخیرا از برنامه خود برای ساخت پایگاهی در ماه رونمایی کرده که امیدوار است بتواند در 40 سال آینده اولین بازدیدکننده را در خود جای دهد.

این پایگاه که اولین سکونتگاه انسانی بر روی یک سیاره دیگر خواهد بود، توسط رباتها با گنبدهای قابل‌تورم پوشیده شده از خاک ماه ساخته خواهد شد و جا برای چهار نفر به منظور زندگی و کار خواهد داشت.

۰ نظر ۱۷ آبان ۹۳ ، ۱۷:۰۹
روابط عمومی موسسه

دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا در برکلی بر این باورند که توانسته‌اند راهی برای خوانش ذهن پیدا کنند.

 محققان یک برنامه رایانه‌ای تولید کرده‌اند که می‌تواند فعالیت مغزی ایجادکننده صدای درون سر را رمزگشایی و به واژه تبدل کند.

این دستاورد می‌تواند به بیماران ناتوان جسمی یا دچار سندروم قفل‌شدگی امید تازه‌ای برای برقراری ارتباط با استفاده از این سیستم در آینده ببخشد.

۰ نظر ۱۴ آبان ۹۳ ، ۱۷:۱۳
روابط عمومی موسسه

به گزارش روابط عمومی سازمان فضایی ایران، دکتر "حمید فاضلی" با اشاره به تاریخچه‌ای از فعالیت های فضایی کشور در دهه گذشته گفت: طی یک دهه گذشته همکاری‌هایی برای طراحی و ساخت یک ماهواره مخابراتی به نام مصباح در مدار لئو را با یک شرکت اروپایی آغاز کردیم. براساس قرارداد این شرکت می بایست این ماهواره را با استفاده از ماهواره برهایی که پیش بینی شده، بود به فضا پرتاب می کرد. اما شرکت در این زمینه با ناکامی مواجه شد. از این رو، ما شرکت مذکور را عوض کردیم. با این وجود، پرتاب انجام نشد. در نتیجه ما از آن شرکت درخواست کردیم تا ماهواره ما را در اختیار خودمان قرار دهد. ولی متأسفانه حتی ماهواره ما را که از نوع معمول در 10 سال پیش بود به بهانه های واهی از جمله تحریم و ... به ما عودت ندادند.

۰ نظر ۱۰ آبان ۹۳ ، ۱۸:۳۵
روابط عمومی موسسه

محققان هوش مصنوعی گوگل از رایانه‌ای رونمایی کرده‌اند که امیدوارند روزی بتواند خود را برنامه‌نویسی کند.

دانشمندان شرکت نوپای DeepMind که گوگل اوایل سال جاری میلادی به بهای 400 میلیون دلار آن را خریداری کرد، در تلاش برای تقلیدکردن از تعدادی از ویژگی‌های عملکرد حافظه کوتاه‌مدت مغز انسان هستند.

آن‌ها امیدوارند سامانه ابداعی‌شان با ترکیب‌کردن شیوه عملکرد رایانه‌های معمولی و فعالیت مغز انسان، یاد بگیرد که خود را برنامه‌نویسی کند.

این رایانه که «ماشین عصبی تورینگ» نام دارد، می‌تواند خاطرات را درک و ذخیره کند و سپس آ‌ن‌ها را برای انجام مسئولیت‌های منطقی فراتر از آنچه یاد گرفته، بازیابی کند.

آزمایش‌ها نشان داده این ماشین قادر به یادگیری الگوریتم‌های ساده و داده‌ها بوده و از این الگوریتم‌ها برای عمومیت‌بخشیدن به توانایی‌اش استفاده کند.

رایانه جدید عملا نوعی شبکه عصبی است که می‌تواند با یک حافظه خارجی سازگار شود.

۰ نظر ۱۰ آبان ۹۳ ، ۱۸:۲۵
روابط عمومی موسسه

چین امروز (شنبه) با موفقیت یک فضاپیمای تجربی را که به عنوان اولین ماموریت رفت و برگشت رباتیک این کشور، بطور آزمایشی دور ماه پرواز کرده و به زمین بازگشته بود، بازیابی کرد.

سفر هشت روزه کاوشگر چانگه 5-T1، آن را به اولین فضاپیما طی چهار دهه اخیر تبدیل کرده که پس از سفر به ماه، به زمین باز می‌گردد.

۰ نظر ۱۰ آبان ۹۳ ، ۱۵:۲۲
روابط عمومی موسسه

یک شرکت آلمانی لایه نازک پلاریزه کننده‌ای به بازار عرضه کرده است که با استفاده از آن می‌توان نانوذرات نقره را به شیشه افزود. با این کار مقاومت حرارتی شیشه افزایش یافته و همچنین شیشه در برابر تابش‌های فرابنفش و مادون قرمز مقاوم می‌شود.

۰ نظر ۱۰ آبان ۹۳ ، ۱۵:۱۳
روابط عمومی موسسه

محققان اتریشی معماری جدیدی برای ساخت رایانه‌های کوانتومی ارائه کردند که نسبت به بروز خطا مقاوم است.

رایانه‌های کوانتومی اصلی‌ترین هدف در فناوری کوانتومی هستند. این رایانه‌ها نسبت به همتایان کلاسیک خود، مصرف انرژی کمتر و سرعت بالاتری دارند. یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه صنعتی وین با همکاری محققان ژاپنی مؤسسه ملی اطلاعات طراحی جدیدی برای محاسبات کوانتومی ارائه کردند که در آن از نقص‌های میکروسکوپی در الماس استفاده شده‌است.

۱ نظر ۰۹ آبان ۹۳ ، ۲۰:۳۸
روابط عمومی موسسه

محققان دانشگاه MIT موفق به ساخت مدارهای ابررسانا برای استفاده در رایانه‌ها شدند. ابررسانا‌ها اغلب در حدود 50 تا 100 برابر کمتر از سیستم‌های امروزی انرژی مصرف می‌کنند.

۰ نظر ۰۱ آبان ۹۳ ، ۱۴:۴۵
روابط عمومی موسسه